Thursday, October 23, 2014

nota: KRABI

soalan: saya nak ke krabi, nak minta suggestion hotel atau resort yang bawah rm100 dan yang dekat dengan tempat jual makanan halal.
budget rm500 untuk 4 hari 3 malam, 2 orang cukup tak, excluding flight?

1) stay dkt ao nang eco inn rm70...hotel baru ada lift...50m dr masjid, area situ bnyak mknan halal...

2) Ktorg baru je pegi.. stay kt hotel aonang smile.. sblh kanan dkt dgn restoran halal sebelah kiri dkt dgn massage.. and kwsn situ ade washing machine..incase klo spe2 nk bsh baju lps blik dri pulau.. pakej 7 pulau ktorg dpt rm90 which is 900 baht..plg murah.. klo survey tmpt lain sume ltk rm100 n above..n pakej naik gajah emerald pool hotspring n temple cave dpt rm90.. so total 2 hari around rm180.. ktorg pegi 4 hari 3mlm..

3) Sy bru blk dr krabi jg. Stay di sundaresort.com ... 100% muslim, halal. Tempatnye sgt2 cantik, makanan pun sedap. Senang ckp, kalo dh duduk sekali, surely nk duk situ lagi. Harga rm130 satu bilik trmasuk bfast.. bajet lebih sikit tp puashati. Alang2 bercuti :)

4) Menurut kata kwn2 sy, next month dh mula peak season. Org putih membanjiri krabi, lari dari winter kan.. harga hotel, resort, makanan dll akan naik double

5) Stay d Guitar Resident, Ao Nang beach. Rm60 per nite, bilik besar bole msuk 5org (stu katil king + stu single + berandah + ruang besar) . Kt town stay dkat Pak-Up hostel. Rm23 per pax.
(D sarankan stay kt town 1mlm je tme nk g night market tu je, mlm lain pegi la duk Aonang Beach.. Sbb mlm kt town xd pape.. Kt Aonang idup sket)

1st day :
pagi naik gajah rm40, ptg buat kayak Ao Thalene + sunset + bbq rm80. (Optional amek half day kayak at Ao Thalene rm40 je. Sma cma xd bbq dinner)

2nd day :
Rm85 phi phi island plus lunch. Mlm jln2 di Night Market.

3rd day :
Rm90 water rafting + safari show + mkn buah + g trekking g waterfall. Start kul 8 pg. jauh jln. Smp ao nang blek dh ptg.

Ari ke 4 :
Pegi 4island hoping rm35. Dr pg pkul 8, abes dlm ptg cmtu kul 230. 

Boleh kol / msg tour guide ni nma Abg Din : 08 0398 0089
(Krabi Rungtawan Tour)
Boleh ckp melayu, kaunter btol3 dpn Aonang beach.

6) Aonang tropical resort. Satu malam boleh dapat dalam rm80-rm90. Ada pool. Owner bagi masak dekat pantry dorg. Tempat cosy and nice. Bilik cantik. Sedang berada dekat resort ni malam ni, baru sampai krabi. 

7) 

1 comment:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete